Köpvillkor

Terms and conditions

Som kund i våran nätbutik får du:

  • Säker leverans
  • Säker betalning
  • Ett enkelt sätt att handla
  • 14 dagars ångerrätt

Priser och leverans

Priserna är uppgett i SEK och inkluderar moms, f.n. 25 % om inget annat anges. Sidan uppdateras dagligen vilket garanterar att priserna alltid är aktuella. Säljaren reserverar sig för eventuella fel som kan uppstå på grund av tekniska fel.

Beställning

Alla leveranser görs med Postnord. Det är köparens ansvar att se till att adressen i beställningen är korrekt. Leveranstiden är normalt 1-4 arbetsdagar (vardagar), beroende på tidpunkten för beställningen, var landet är i landet och varorna finns i lager. Kunden kommer att meddelas via e-post när varorna skickas.

Beställningar som tas emot före kl 10.00 behandlas samma dag. Beställningar som tas emot efter kl. 10.00 behandlas nästa arbetsdag.

Vi skickar inte varor på helger eller på helgdagar.

Kom ihåg att alltid ange en stadsadress och inte en PO Box-adress om paketet är större än ett brev.

Om objektet är skadat vid leverans, bör detta rapporteras till Scientist Factory och helst på ankomstdagen via email till info@forskarfabriken.se Det är viktigt att du lämnar en fullständig anmälan till oss om eventuella skador som uppstått. Om du ser att förpackningen är skadad vid leverans, ska du också rapportera detta direkt till den du godkänner paketet av.

Din order är bindande när ordern är registrerad på vår server (dator). Vi är också bundna av din beställning om den inte skiljer sig från vad som erbjuds från oss i vår webbutik, vår marknadsföring eller på annat sätt.

Generelt

Dessa villkor reglerar kundens användning av varor och tjänster som tillhandahålls av Scientist Factory AS, nedan kallad säljaren. Dessa villkor gäller för all försäljning från säljaren, om inte annat avtalats skriftligen mellan parterna.
Transport

Säljaren betalar aldrig returfrakten för kunden ifall kunden skickar oss ett paket i retur. Detta gäller även när du använder dig av ångerrätten.

Reklamation

Innan felet rapporteras till säljaren ska kunden undersöka om felet kan vara på kundens sida. Om kunden kan bevisa att produkten inte fungerar som säljaren har uppgett att den ska göra måste kunden rapportera detta till säljaren så att säljaren kan vidta åtgärder. Kunden förlorar sin rätt att göra en reklamation om kunden inte skickat ett meddelande inom rimlig tid efter att han upptäckt eller borde ha upptäckt felet.

Korrigerande

Säljaren ska så snart som möjligt vara medveten om den brist i den produkten som säljaren tillhandahållit, vidta åtgärder för att rätta till felet. Om kunden vidtar åtgärder för att korrigera felet utöver vad som har avtalats med säljaren betalar säljaren inte dessa kostnader.

Ångerätt

Kunden har i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning rätt att ångra eller returnera sin beställning inom 14 dagar från den dag då Kunden tog emot beställd vara.  Ångerrätten gäller under förutsättning att varan är i väsentligen oförändrat skick och att ingen försegling eller förpackning brutits. Returkostnaden betalas av kunden.

Ändring i villkoren

Säljaren förbehåller sig rätten att ändra dessa villkor, bland annat till följd av ändringar i lagstiftningen.

Force Majure
Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets
rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven
leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på
produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför
vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan
uppstå för kund.

Sekretess

All kundinformation hanteras med stor försiktighet och får under inga omständigheter spridas till utomstående parter. Vi använder cookies på vår nätbutik. Genom att godkänna köpvillkoren och använda vår Webbplats samtycker du till behandlingen av cookies. Vi förbehåller oss rätten att skicka nyhetsbrev.